Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis zaczerpnięty z innego portalu, ale wyszły tak dobre,że postanowiłam umieścić go na SMAKERZE. Moje dzieci były zachwycone (a generalnie nie przepadają za żurawiną:-)
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35965
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 156
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 275
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 327
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35965
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 156
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 275
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 327
Składniki
Tłuszcz (ja użyłam masła), cukier,cukier waniliowy i szczyptę soli ucierać na kremową masę (ok.5 min), następnie kolejno dodawać jajka.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą, i dodawać do kremu na przemian z maślanką. Na koniec dodać żurawinę i przemieszać.
Do formy do muffinek włożyć papilotki i nakładać ciasto (do ok.2/3 wysokości).
W nagrzanym do 200 stopni piekarniku piec ok. 20 min.
Gotowe babeczki oprószyć cukrem pudrem.