Babeczki marchewkowe

Przepis dnia 2011-05-05
Babeczki marchewkowe
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: patusia5
Pyszne, mięciutkie i aromatyczne!!

Składniki

Przygotowanie

  1. Babeczki: Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia, sodę, sól, cynamon, imbir oraz gałkę. Mieszamy. Startą marchewkę wrzucamy do osobnej miski, dodajemy olej, jajka, cukier, ekstrakt z wanilii i mieszamy i wlewamy do miski z mąką. Mieszamy łyżką do połączenia składników. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni. Foremkę do muffin wykładamy papilotkami, papilotki napełniamy masą (do wysokości 3/4). Pieczemy około 25 minut. Po upieczeniu wyjmujemy i odstawiamy do przestudzenia.

  2. Lukier: cukier puder ucieramy ze skórką pomarańczy i sokiem aż do powstania lukru. Przestudzone babeczki (zostawiamy je w papilotkach) maczamy w lukrze, odstawiamy do zastygnięcia.

Komentarze do przepisu (6)

sereberko80 29 kwietnia 2011
tez miałam w planach zrobienie tych babeczek :-) uwielbiam ciasta marchewkowe, są takie pysznie wilgotne :-)
Konto usunięte 29 kwietnia 2011
Nigdy nie jadlam ciasta marchewkowego...trzeba sprobowac...
patusia5 29 kwietnia 2011
Jagienko, gwarantuję CI że będziesz mile zaskoczona :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki