Babeczki makowe.

Babeczki makowe.
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: agnes72
Jak dobrze jest umieć piec i gotować, ja dziś upiekłam babeczki trochę inne niż zawsze bo z gotową masą makową, wyszły przepyszne nadają się na święta, imprezy i tym podobne. Myślę że spodoba wam się przepis i chętnie skorzystacie, jeśli wam się spodobają bardzo proszę o komentarz, pozdrawiam serdecznie.

Składniki

  • 2 szklanki mąki pszennej,
  • 1 szklanka mleka,
  • 1 szklanka oleju,
  • 3/4 szklanki cukru,
  • 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia,
  • kilka kropel aromatu migdałowego,
  • 4 czubate łyżki gotowej masy makowej,
  • 3 jajka,
  • Szklanka - kubek z arcoroc.

Przygotowanie

  1. Do miski dodać wszystkie składniki z opisu.

  2. Dokładnie wymieszać łyżką do połączenia się składników.

  3. Do foremki na babeczki ułożyć papierowe foremki, wlewać po 2 łyżki ciasta.

  4. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 minut i piec 35 minut do suchego patyczka, wyjąć z piekarnika ostudzić.

  5. Następnie wyjąć z papierowych foremek ułożyć na dowolnym naczyniu i obsypać cukrem pudrem lub kto czym chce udekorować.

  6. Polecam babeczki wyszły bardzo smaczne nie są suche lecz super wilgotne w środku.

Komentarze do przepisu (2)

Nevermore 07 grudnia 2019
Makowe panienki ;) Wszamałbym kilka takich :)
SprytnaChochla 09 grudnia 2019
Fajny przepis! Muszą być przepyszne
Składniki
  • 2 szklanki mąki pszennej,
  • 1 szklanka mleka,
  • 1 szklanka oleju,
  • 3/4 szklanki cukru,
  • 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia,
  • kilka kropel aromatu migdałowego,
  • 4 czubate łyżki gotowej masy makowej,
  • 3 jajka,
  • Szklanka - kubek z arcoroc.
Składniki