Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki light z konfiturą z jeżyn"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 202
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1249
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 202
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1249
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, dodaj cukier i płatki owsiane. Jajka rozbij, lekko roztrzep, dodaj do suchych składników. Wlej esencję, wymieszaj na gładką masę.
Ciasto przelej do foremek na babeczki do ok. 3/4 wysokości. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C, piecz 30 minut. Odstaw do ostudzenia.
Przygotuj krem: odcedź gęstą śmietankę kokosową. Ubijaj ją mikserem na średnich obrotach przez ok. 1 minutę. Dosłodź do smaku stewią, wymieszaj, wyłóż na muffinki. Udekoruj konfiturą.Źródło: Show