Babeczki kokosowe bezglutenowe

Babeczki kokosowe bezglutenowe
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Fonka
Babeczki z mąki kokosowej z dżemem porzeczkowym.

Składniki

  • Mąka kokosowa 6-7 łyżek
  • Jajko 1 szt
  • Mąka ziemniaczana 1 łyżka
  • Nasiona chia, siemię lniane po 1 łyżce
  • Miód 3-4 łyżki
  • Dżem porzeczkowy 1/2 słoiczka
  • łyżeczka proszku do pieczenia

Przygotowanie

  1. Wsypać do miski mąkę kokosową i ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia, nasiona chia i siemię. Dodać szklankę przegotowanej ostudzonej wody, wymieszać łyżką, dodać miód, jajko, wymieszać dokładnie do połączenia składników. Jeżeli ciasto jest za sypkie dodać wody aby było "plastyczne".
    Wyłożyć ciastem foremki silikonowe 10szt, zostawić w cieście zagłębienia i nałożyć w nie dżem porzeczkowy.

    Piec 20min w temperaturze 180 stopni C.

Składniki
  • Mąka kokosowa 6-7 łyżek
  • Jajko 1 szt
  • Mąka ziemniaczana 1 łyżka
  • Nasiona chia, siemię lniane po 1 łyżce
  • Miód 3-4 łyżki
  • Dżem porzeczkowy 1/2 słoiczka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
Składniki