Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te babeczki, wytworzą uśmiech u każdego dziecka- spróbuj i cofnij się do dzieciństwa...
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 93
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 93
Składniki
Sposób przygotowania: Nagrzać piekarnik do 190*C. ( Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową ). Formę do 15-20 babeczek wyłożyć papilotkami. Masło utrzeć na puch. Potem dodać cukier oraz cukier waniliowy i razem utrzeć na gładki krem. Następnie pojedynczo dodawać jajka i nadal ucierać. Na końcu dodać mąkę, proszek do pieczenia oraz mleko i wszystko dokładnie wymieszać. Napełnić ciastem foremki do 2/3 wysokości. Wstawić babeczki do nagrzanego piekarnika i piec ok. 15-25 minut. Następnie ostudzić. NA WIERZCH: Ubić białko na pół sztywno. Ciągle ubijając, dodawać cukru pudru, aż powstanie gęsta masa. Wierzch ciastek pokryć polewą ( białkiem i cukrem pudrem) i udekorować posypką Kinder.