Babeczki jogurtowe z owocami

Babeczki jogurtowe z owocami
> > 6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: irma
Szybkie, smaczne i bardzo dekoracyjne na każdą okazję.

Składniki

  • 1 szklanka mąki
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1/2 szkl. wiórków kokosowych /mogą być pomieszane ze zmielonymi orzechami laskowymi/
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 300 ml jogurtu owocowego ,u mnie wiśniowy
  • wyśnie mrożone lub w sezonie świeże
  • Na lukier sok wiśniowy i cukier puder

Przygotowanie

  1. Mąkę, cukier, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia wymieszać i połączyć z jogurtem rozbełtanym z jajkiem.Dokładnie wymieszać.

  2. Ciasto wlewamy do foremek na babeczki, wkładamy po kilka owoców /rozmrożonych/ i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st.C. Pieczemy ok. 20-25 minut.

  3. Z łyżki soku wiśniowego i cukru pudru robimy lukier i polewamy wystudzone babeczki. Na wierzch kładziemy wisienkę. SMACZNEGO!

  4. Bardzo dobre są z malinami i jagodami. Z tej porcji ciasta wyszło mi 10 babeczek.

Komentarze do przepisu (7)

anetaa26 18 marca 2013
na pewno do wyprobowania- ode mnie 5 :)
Maudie 18 marca 2013
Koniecznie do wypróbowania bo zdjęcie zachęca bardzo:)
irma 18 marca 2013
Polecam mogą je robić nawet dzieci, bo są bardzo łatwe w wykonaniu.")Pozdrawiam.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 szklanka mąki
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1/2 szkl. wiórków kokosowych /mogą być pomieszane ze zmielonymi orzechami laskowymi/
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 300 ml jogurtu owocowego ,u mnie wiśniowy
  • wyśnie mrożone lub w sezonie świeże
  • Na lukier sok wiśniowy i cukier puder
Składniki