Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy przepis na szybkie i piękne babeczki jogurtowe , które są pyszne , lekko wilgotne idealnie nadają się do wielkanocnego koszyczka i na świąteczny stół , będą ich doskonałą ozdobą , dzieci je uwielbiają .
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 298
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 298
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
W jednej misce mieszamy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia , cukrem i cukrem waniliowym .
W drugiej misce mieszamy jajka , olej i jogurt. Suche składniki przesypujemy do mokrych. Mieszamy do połączenia
Ciasto przekładamy do silikonowych foremek na babki układamy na blasze i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 st. na około 25 minut . Po wyjęciu i ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.