Babeczki francuskie

Babeczki francuskie
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Renata9
Proste i smaczne babeczki.

Składniki

  • Ciasto francuskie 1 rulon
  • Brzoskwinie z puszki
  • Cukier gruboziarnisty kandyzowany
  • Jajko 1 sztuka

Przygotowanie

  1. Wylepić foremki silikonowe ciastem francuskim, następnie do każdej włożyć połówkę brzoskwini lub też inne owce. Na wierzchu babeczki położyć kółko z ciasta francuskiego, oblepić dokładnie brzegi. Posmarować wierzch roztrzepanym jajkiem. Na końcu posypać cukrem. Upiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez 15 minut za złoty kolor. SMACZNEGO !!!

Komentarze do przepisu (1)

zabecka 25 lutego 2016
Babeczki na szybko - fajny pomysł:)
Składniki
  • Ciasto francuskie 1 rulon
  • Brzoskwinie z puszki
  • Cukier gruboziarnisty kandyzowany
  • Jajko 1 sztuka
Składniki