Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki czekoladowo-serowe"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Składniki
Śmietanę podgrzej, wrzuć do niej połamaną czekoladę i rozpuść ją. Dolej mleko, odstaw do wystudzenia. Piekarnik rozgrzej do 175°C. Jajka utrzyj z cukrem. Dodaj twaróg, wsyp proszek budyniowy i kakao. Wlej czekoladową śmietanę. Starannie wymieszaj.
Na dnie każdej papierowej foremki połóż po ciastku Oreo. Nałóż na nie po porcji ciasta. Wstaw do piekarnika na 25 minut. Studź 15 minut w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Następnie wyjmij i poczekaj, aż babeczki całkowicie wystygną.Źródło: Twój Styl