Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki czekoladowo - cytrynowe
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 120
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 120
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Składniki
Masło roztopić w rondelku, poczekać aż jego temperatura zmaleje.
Nagrzać piekarnik do 190 Stopni C z termoobiegiem. W jednej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier, pokrojoną w kosteczkę czekoladę.
W drugiej misce wymieszać jajka, jogurt oraz roztopione masło. Wszystkie produkty łączymy delikatnie mieszając łyżką. Ciasto ma być gęste.
Ciasto wkładamy do papilotek w formie na muffiy do 2/3 ich wysokości. Pieczemy około 20 minuty.