Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz zrobiłam je do pracy 2 dni temu z okazji Mikołajek. Dzisiaj znów je upiekłam. Są po prostu najlepsze z najlepszych, a do tego ich przygotowanie nie zajmuje więcej jak 10 minut. Zdecydowanie dopisuję je do mojej listy ,,Ulubione" :) Mojewypieki, dzięki za przepis! :)
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Składniki
Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy. Masło ucieramy z cukrem na puch i cały czas miksując dodajemy po 1 jajku. Używając już tylko i wyłącznie szpatułki do mieszania dodajemy aromat cytrynowy i mąkę z proszkiem. Na sam koniec wlewamy mleko i mieszamy do połączenia się składników.
Masę dzielimy na 2 części, a do jednej z nich dodajemy kawę. Papilotki napełniamy do połowy jasną masą, a od połowy ciemną. Pieczemy ok 20 minut w 170*C.
Do miski wlewamy schłodzoną śmietankę, dodajemy również schłodzony serek, cukier puder i miksujemy do uzyskania ubitej śmietanki. Pod koniec dodajemy ekstrakt waniliowy. Wystudzone babeczki dekorujemy kleksem z bitej śmietany i posypujemy kawą rozpuszczalną.
*Papilotki najlepiej wypełniać rękawem cukierniczym. * Babeczki mogą leżeć w lodówce do kilku dni nie tracąc przy tym swojego nieziemskiego smaku :)