Babeczki budyniowe

Babeczki budyniowe
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Smaczne,proste,podzielne Na co dzień i dla gości

Składniki

  • * 4 jajka * 200 g mąki * 200 g cukru * 200 g margaryny * 1 duży budyń czekoladowy bez cukru * 1 duży budyń śmietankowy bez cukru
  • * Cukier waniliowy * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * Blaszka do babeczek * Papierowe foremki * Cukier puder * Garść orzechów

Przygotowanie

  1. W czas przygotowania wliczyłam czas pieczenia . Plus minus wychodzi to około 60 minut


    Jajka ucieramy z cukrem na puch. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy rozpuszczoną i przestudzoną margarynę. Do powstałej masy dodajemy posiekane orzechy .Taka masę dzielimy na dwie części . Do jednej części dodajemy budyń czekoladowy a do drugiej budyń śmietankowy .Dokładnie mieszamy .
    Z każdej porcji wychodzi około 12 babeczek. Do pieczenia najlepiej użyć specjalnej blaszki . Do każdej formy wlewamy ciasto. Tak około 3/4 każdej foremki powinno być zapełnione. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Należy sprawdzić przez wyjęciem drewnianą wykałaczką do szaszłyków czy babeczka jest w środku przepieczona. Po wyjęciu posypujemy cukrem pudrem .

Składniki
  • * 4 jajka * 200 g mąki * 200 g cukru * 200 g margaryny * 1 duży budyń czekoladowy bez cukru * 1 duży budyń śmietankowy bez cukru
  • * Cukier waniliowy * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * Blaszka do babeczek * Papierowe foremki * Cukier puder * Garść orzechów
Składniki