Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki z sokiem i skórą z pomarańczy, oblane czekoladą
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 123
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 684
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 104
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 80
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 470
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 123
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 684
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 104
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 80
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 470
Składniki
Mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia. Z pomarańczy wyciskamy sok. Masło, cukier i jajka miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji, następnie dodajemy sok i mąkę - znów miksujemy. Do masy dodajemy 150g skórki pomarańczowej, mieszamy i gotową wlewamy do foremek. Pieczemy ok 25 minut w temperaturze 180stopni. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy resztę skórki pomarańczowej, mieszamy. Gotowe babeczki polewamy czekoladą. Skórkę kandyzowaną można zastąpić zwykłą skórką, lub zmieszać pół na pół :)