Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie pączki, ale przeraża Was ogrom pracy, jaki trzeba włożyć w ich przygotowanie? A może szukacie lżejszej alternatywy dla tradycyjnego karnawałowego deseru? Jeżeli tak, przepis na babeczki a'la pączki powinien Wam się spodobać. Muffiny wychodzą niesamowicie puszyste. W środku skrywają obłędne, malinowe nadzienie.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 374
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 169
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 374
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 169
Składniki
Do miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną i cukrem pudrem.
Do osobnej miski wbij jajka, wlej mleko i olej słonecznikowy. Składniki wymieszaj.
Suche składniki dodawaj stopniowo do mokrych. Ciasto ucieraj w misce w jedną stronę przy użyciu rózgi kuchennej. Mieszaj do momentu rozbicia wszystkich grudek.
Formę na muffinki wyłóż papilotkami. Do środka paplotek nałóż po łyżce ciasta, następnie rozłóż po łyżce malinowej konfitury. Nadzienie przykryj drugą łyżką ciasta.
Babeczki a'la pączki piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (grzałka góra-dół) przez około 25 minut (do zrumienienia).
Upieczone babeczki przestudź, przed podaniem oprósz cukrem pudrem.