Babeczki

Babeczki
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
tanie
avatar Autor: Surii
Takie babeczki zawsze kupowałam w cukierni ale od pewnego czasu robię je w domu. Są bardzo proste :)

Składniki

  • kruche ciasto - może być gotowe
  • dżem o ulubionym smaku
  • krem karpatkowy
  • mleko
  • dodatki: według upodobań-owoce, czekolada, rodzynki

Przygotowanie

  1. 1. Ciasto w foremkach nakłuć i piec ok 15 minut w 170 stopniach.
    Wystudzić.

    2. Na spód upieczonych babeczek wyłożyć łyżeczkę ulubionego dżemu.

    3. Krem karpatkowy rozrobić z mlekiem według przepisu na opakowaniu.

    4.Przełożyć do rękawa cukierniczego i nałożyć na ostudzone babeczki.
    Można zrobić to zwykłą łyżką.

    5. Udekorować według upodobań. U mnie rodzynkami i wiórkami czekoladowymi.

    Smacznego :)

Składniki
  • kruche ciasto - może być gotowe
  • dżem o ulubionym smaku
  • krem karpatkowy
  • mleko
  • dodatki: według upodobań-owoce, czekolada, rodzynki
Składniki