Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
4 białka ubić z 1 szklanką cukru.Następnie dodawać stopniowo po jednym żółtku.Stopiowo.Miksując.
Następnie pół szklanki mąki pszennej i pół szklanki mąki ziemniaczanej. 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Wymieszać. Zmiksować.
Dodać również 20 dag majonezu i olejek śmietankowy( kilka kropli)
Masę wlać do ormy wysmarowanej uprzednio masłem i bułką tartą.Piec 45 minut w 170 stopniach.