Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na Wielkanocnym stole nie może zabraknąć Wielkanocnej baby:) Moja jest pomarańczowa z kajmakową polewą.
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 220
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 58
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3310
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 220
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 58
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3310
Składniki
Jajka ubić do białości z cukrem i esencją zapachową, dodać mąkę, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy. Do ciasta dodać rozpuszczoną i lekko ciepła margaryną. Całośc dokładnie wymieszać, wylać do natłuszczonej i posypanej tarta bułka formy. Piec ok 1 godziny w 180 stopniach. Przestudzoną babkę ozdobic wg uznania. U mnie była to gotowa masa kajmakowa.