Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Piekarnik z termoobiegiem rozgrzej do 160°C. Formę do baby wysmaruj masłem. Następnie obsyp płatkami migdałowymi. Odstaw. Masło utrzyj z cukrem i syropem na puszystą masę. Dodaj sól, sok pomarańczowy, skórkę z pomarańczy i dokładnie wymieszaj. Stopniowo dodawaj jajka, ciągle mieszając. Oddzielnie wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, mąkę kukurydzianą.
Na przemian dodawaj mieszaninę z mąką i mleko do masy maślano-jajecznej, ciągle mieszając, aż wszystkie dokładnie połączą się w ciężkie, lekko lejące się ciasto. Ciasto przelej do formy, wyrównaj powierzchnię i piecz w piekarniku przez około godziny. Po upieczeniu wyjmij z piekarnika i poczekaj, aż ostygnie. Dopiero wtedy wyjmij z formy. Posyp cukrem pudrem i ozdób płatkami róży.
Czas przygotowania: 50 minut. Poziom: średni.Źródło: TV14