BABA DROŻDŻOWA

BABA DROŻDŻOWA
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: gienka1234
ŁATWIUTKIE I SZYBCIUTKIE:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiać do naczynia ,wrzucić drożdże,dodać odrobinę cukru i połowę filiżanki mleka,

  2. przysypać niewielka ilością maki. Wymieszać widelcem i odstawić zaczyn na 20minut w ciepłe miejsce

  3. W rondelku rozpuścić tłuszcz połączyć z pozostałym cukrem,sola,otarta skórka i jajkami .Dodać z mlekiem do do zaczynu i wyrobić gładkie ciasto.

  4. Dodać rodzynki wlać ciasto na natłuszczoną formę przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 30 min. Piekarnik rozgrzać do 220 stopni i upiec przez około 40 min

Komentarze do przepisu (3)

Barbarelka36 22 marca 2009
A tego tluszczu to ile gienka1234??? Bo twoj przepis jest tak chaotyczny i napisany jakby przez 8 latke, ze trudno... Czytaj całość »
A tego tluszczu to ile gienka1234??? Bo twoj przepis jest tak chaotyczny i napisany jakby przez 8 latke, ze trudno sie zorientowac. Ja chyba nie podepre sie tym przepisem!
Barbarelka36 22 marca 2009
A tego tluszczu to ile gienka1234??? Bo twoj przepis jest tak chaotyczny i napisany jakby przez 8 latke, ze trudno... Czytaj całość »
A tego tluszczu to ile gienka1234??? Bo twoj przepis jest tak chaotyczny i napisany jakby przez 8 latke, ze trudno sie zorientowac. Ja chyba nie podepre sie tym przepisem! A zdjecie z gazety...
gienka1234 22 marca 2009
1 margaryna wystarczy:)
Składniki
Składniki