Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Aromatyczne gruszki w winie"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 254
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 80
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 254
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 80
Składniki
Gruszki umyj, obierz cienko ze skórki pozostawiając ogonki. Ustaw w rondelku i zalej wodą tak, by były niemal zupełnie zakryte. Dodaj goździki, cukier, kawałek kory cynamonu, anyż, skórkę oraz sok z cytryny. Gotuj 5 minut.
Dolej czerwone wino, chwilę ogrzewaj razem, aby gruszki nabrały winnego koloru. Zdejmij z ognia. Gruszki wyjmij, ustaw w pucharkach. Winny sos gotuj jeszcze kilka minut, aż zredukuje objętość o połowę. Polej owoce w pucharkach, udekoruj melisą.
Czas ok. 25 min; porcja – 170 kcal, cena 3 zł.Źródło: Świat kobiety