Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sorbet arbuzowy , który ugasza pragnienie w upalne dni. Przygotowanie sorbetu jest poste i szybkie. Jeżeli lubicie arbuz polecam.
blender, pojemnik, pucharki,
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 768
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 63
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 768
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 63
Składniki
Z arbuza wydrążyć miąższ, usunąć pestki. Miąższ zmiksować . Cukier puder wymieszać z gorącą wodą , a następnie dodać do zmiksowanego miąższu arbuzowego i wymieszać. Całość przekładamy do pojemnika zamykamy i wkładamy do zamrożenia na kilka godzin.( u mnie 6 godzin). Co godzinę mieszamy. Po zamrożeniu nakładamy do pucharków dekorując listkami mięty.
Gotowy sorbet.