Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Arbuzowy przysmak"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Kasię, cukier i wodę rozpuść w rondelku. Dodaj pokruszone herbatniki. Masą wyłóż dno tortownicy. Ugnieć łyżką i odstaw do lodówki.
Żelatynę namocz w 1/2 szklanki wody. Odstaw. Schłodzoną śmietankę ubij z cukrem pudrem. Jogurt wymieszaj z połową żelatyny. Dodaj śmietankę. Arbuza pokrój w kostkę. Połowę odłóż. Resztę zmiksuj z grenadyną i wymieszaj z pozostałą żelatyną. Na spód z ciasteczek wyłóż masę jogurtową i powkładaj kawałki arbuza. Gdy lekko stężeje, wylej masę arbuzową i ponownie schłodź.Źródło: Takie jest życie