Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Arbuzowe z listkami melisy"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27444
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27444
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Składniki
ok. 60 minut • Porcja ok. 90 kcal • Koszt porcji ok. 1,10 zł • Przepis na 4 porcje
Z arbuza wytnij okrągłą łyżką około 20 kulek. Z reszty miąższu usuń pestki i pokrój go w drobną kostkę.
Przełóż do garnka, zalej litrem wody, wsyp cukier, wlej sok z cytryny. Gotuj, aż arbuz się rozgotuje. Przestudź i odcedź do rondelka. Żelatynę przygotuj wg przepisu, wlej do soku w rondelku, podgrzej do 80°C i odstaw. Wmieszaj skórkę otartą z cytryny. Przestudź.
Drobno pokrój sparzoną pomarańczę. Gęstniejącą żelatynę wlej do połowy wysokości miseczek, włóż kulki arbuza, kawałki pomarańczy i listki melisy. Tak samo zrób górną warstwę. Wstaw do lodówki.Źródło: Kobieta i życie