Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Arbuzowe piramidki"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Składniki
Orzechy drobno posiekaj. Miąższ arbuza odkrój od skóry, pokrój na trójkąty, usuń pestki. Czekoladę połam na kawałki, włóż do rondelka. Do większego od rondelka garnka wlej wodę, zagotuj, wstaw na wierzch rondelek z czekoladą. Mieszaj czekoladę, aż rozpuści się na parze.
Kawałki arbuza zanurzaj w rozpuszczonej czekoladzie. Posyp rozdrobnionymi orzechami. Układaj na talerzyku. Wstaw deser do lodówki na około godzinę, by czekolada mocno stężała.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień