Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, mięciutkie i delikatne z chrupiącą skórką. W smaku przypominają pączki. Przepadają za nimi dzieciaki i dorośli.
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 974
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 40
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 92
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 68
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 974
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 40
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 92
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 68
Składniki
W ciepłym mleku rozmieszać drożdże i cukier.Odstawić na 10 minut by urosły. Mąkę przesiać do miski. W środku zrobić dołek, dodać sól.Wlać wyrośnięty rozczyn ,dodać żółtka i wyrabiać aż ciasto zacznie odstawać od dłoni. Wlać roztopione , letnie masło i wmieszać delikatnie ubitą pianę. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Łyżką nabierać ciasto i kłaść na rozgrzany olej.Smażyć na rumiano z obu stron. Wyłożyć delikatnie na papierowy ręcznik , który wchłonie tłuszcz. Przełożyć na talerz i oprószyć cukrem pudrem.