Andrut

Andrut
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Befado
Szybko znikają z talerza.

Składniki

  • Margaryna Palma
  • Cukier 1/2 szlkanki
  • Mleko 1/2 szklanki
  • Kakao 3 łyżki
  • Rodzynki garść
  • Orzechy garść zmielonych
  • Mleko w proszku 2 i 1/2 szklanki
  • Wafle suche 4 sztuki

Przygotowanie

  1. Margarynę,cukier,mleko,kakao należy roztopić.Dodać do tego rodzynki i zmielone orzechy dokładnie wymieszać.
    Przestudzić dodać mleko w proszku,wymieszać.
    Skruszyć dwa wafle i dołożyć do masy.Wymieszać dokładnie.

  2. Tak przygotowaną masę od razu wyłożyć na jeden wafel,wyrównać i przykryć drugim waflem.
    Docisnąć czymś ciężkim i wstawić do lodówki na około 2 godziny.

  3. Po tym czasie kroić na dowolne kawałki.

Komentarze do przepisu (2)

renka 24 stycznia 2016
Smaczne,taki blok w waflu -)
Befado 25 stycznia 2016
Przypomina smak dzieciństwa.
Składniki
  • Margaryna Palma
  • Cukier 1/2 szlkanki
  • Mleko 1/2 szklanki
  • Kakao 3 łyżki
  • Rodzynki garść
  • Orzechy garść zmielonych
  • Mleko w proszku 2 i 1/2 szklanki
  • Wafle suche 4 sztuki
Składniki