Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i aromatyczny deser dla dorosłych.
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 66
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 15
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 102
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 518
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 66
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 15
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 102
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 518
Składniki
Wykonanie: Krążki ananasowe pokroić (kilka odłożyć w całości). Sok przelać do garnka, rozcieńczyć ½ szklanki wody, wsypać 5 dag cukru pudru i podgrzać do rozpuszczenia się cukru. Następnie wlać spirytus ( dla dzieci bez alkoholu). Śmietankę ubić z resztą cukru razem z cukrem waniliowym i wymieszać z pokrojonymi ananasami . Biszkopty łamać na pół, moczyć w soku ananasowym i wyłożyć dno i boki salaterek. Nakładać krem ananasowy na przemian z biszkoptami a wierzch wyłożyć krążkami ananasa. Środki i boki ozdobić wiśniami i wstawić w chłodne miejsce.