Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i soczyste ciasto z ananasem. Łatwe i szybkie w przygotowaniu.
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 205
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 37
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3294
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 205
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 37
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3294
Składniki
Plastry ananasa osuszamy wykładając na papierowy ręcznik. Rozpuszczamy margarynę. Wybijamy jajka do miski i dodajemy wszystkie składniki oprócz miodu i margaryny. Następnie wyrabiamy ciasto. Teraz wlewamy margarynę uważając żeby nie była gorąca i wyrabiamy dalej. Tortownice 24cm smarujemy margaryną. Na dno wykładamy ananasy i polewamy je miodem. Wlewamy ciasto, lekko równamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na pół godziny. Po pół godzinie wyciągamy i czekamy aż wystygnie. Otwieramy tortownicę i ostrożnie wyciągamy obracając owocami do góry. Robimy ulubioną kawę i pałaszujemy