Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9854
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 244
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9854
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 244
Składniki
Połówkę ananasa przekrój na ćwiartki, obierz. Wytnij zdrewniałe części. Odkrój 4 plasterki do dekoracji pucharków. Resztę miąższu posiekaj. Umieść w miseczce. Wymieszaj z rumem i maceruj owoce około 10 minut.
Biały ser zmiel, prze łóż do osobnego naczynia. Dodaj 2-3 łyżki cukru pudru i mleko, zmiksuj lub utrzyj na gładką masę. Kremówkę ubij z cukrem waniliowym na sztywno. Bitą śmietanę stopniowo dodawaj do masy serowej, cały czas delikatnie ubijaj.
Przygotuj szklane pucharki. Na spodzie rozłóż miąższ ananasa z rumem. Na nim umieść masę serową. Całość ozdób polewą czekoladową, plastrami ananasa, wiórkami kokosowymi (ok. 4 łyżek) oraz listkami mięty.
Czas ok. 20 min; porcja – 360 kcal, cena 4 zł.Źródło: Świat kobiety