Ananasowe tarty

Ananasowe tarty
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: kucharzyna
Minitraty z ananasowym, mało popularnym, ale za to wyśmienitym nadzieniem to doskonały pomysł na słodki podwieczorek.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ananasowe nadzienie: gotować na wolnym ogniu przez około 30 minut starty ananas wraz z sokiem pomarańczowym i cukrem

  2. Kruche ciasto: Przesiać przez sitko make oraz sól.

  3. Do miski wrzucić margarynę lub masło oraz dodać przesianą mąkę wraz z solą- mieszać aż do powstania jednolitej masy

  4. Tak otrzymane kruche ciasto rozwałkować na grubość około 5 mm, wyciąć okrągłym przedmiotem np. szklanką okrągłe fragmenty.

  5. Tak otrzymanymi kawałkami ciasta wyłożyć foremki do babeczek, każdą z babeczek wypełnić jedną łyżka ananasowego nadzienia.

  6. Babeczki można udekorować kawałkami kruchego ciasta

  7. Babeczki piec w 180 stopniach C przez około 10-15 minut- wkładać do nagrzanego piekarnika!

Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 23 kwietnia 2012
Już czuję ten smak - pychota - ale nie bardzo wiem jak starkować ananasa ? Czy chodzi o świeżego ?
Składniki
Składniki