Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i aromatyczne ciasto , doskonałe połączenie smaków i aromatów.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.Białka oddzielić od żółtek.Białka ubić na sztywno, stopniowo dodając cukier.Żółtka ubić.Wszystkie składniki delikatnie wymieszać, dodając 2 łyżki syropu ananasowego.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.Blaszkę 36 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto, wstawić do piekarnika, piec 20 min. lub do suchego patyczka. Wystudzić, przekroić na połowę.
Syrop z ananasa 1 szklanka, wlać do garnka, zagotować, rozpuścić galaretki, pozostawić do stężenia.
Jedną połowę ciasta posmarować konfiturą, położyć ananasy.
Gdy galaretka zaczyna krzepnąć, ubić na sztywno śmietanę, dodać krzepnącą galaretkę, wymieszać, wyłożyć na ciasto.
Przykryć drugą połową ciasta.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać 2 łyżki śmietany aby lepiej rozprowadzała się po cieście.Polać po cieście posypać wiórkami kokosowymi.