Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na słodkie śniadanie lub kolację.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11010
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 270
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11010
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 270
Składniki
Masło rozpuścić. Odstawić do przestudzenia. W misce połączyć mąkę z proszkiem do pieczenia, 3 czubatymi łyżkami cukru i szczyptą soli. W drugiej misce łączymy mokre składniki - mleko, 2 jajka i rozpuszczone masło. Wymieszać. Mokre składniki dodać do suchych i wymieszać. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Nałożyć porcję ciasta i smażyć kilka chwil. Gdy na wierzchu pojawią się bąbelki powietrza, a ciasto będzie bardziej zwarte, przewrócić na drugą stronę i dalej smażyć. Tak samo usmażyć pozostałe pancakes.