Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie pachnąca, o pięknym kolorze, polecam nie tylko na święta.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 155
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 155
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Cukier puder z cukrem waniliowym, skórką z cytryny i solą ucieramy razem z masłem.
Nie przerywając ucierania dodajemy po jednym jajku.
Do utartej masy dodajemy mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia i mąkę kukurydzianą. Mieszamy.
Do wysmarowanej tłuszczem i posypanej kaszą manną lub bułka tartą foremki z kominem przekładamy ciasto. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180.C przez 50 minut.
Po upieczeniu babkę wyjmujemy z piekarnika, a z foremki wyjmujemy po 15 minutach. Ciasto można posypać cukrem pudrem. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-XD
;-d