Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Alfajores z kajmakiem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 55
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 263
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5413
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 55
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 263
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5413
Składniki
Masło utrzyj z cukrem, dodając po jednym żółtku.
Wsyp mąkę, proszek do pieczenia, sodę i mazeinę. Dodaj skórkę cytrynową oraz rum i wyrób elastyczne ciasto.
Rozwałkuj je na grubość około pół cm i wykrawaj kółka o średnicy 3-4 cm. Schłodź kwadrans w lodówce, po czym piecz 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C.
Wystudzone ciastka posklejaj masą kajmakową i obtocz w wiórkach kokosowych.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 130. Stopień trudności: łatwy.Źródło: Telemax