Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Agrestowo-migdałowe muffinki"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 118
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4502
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5338
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 118
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4502
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5338
Składniki
Agrest umyj pod bieżącą wodą, osusz i usuń z niego twarde szypułki. Masło lub margarynę roztop a potem wystudź.
Dokładnie umyj jajka i wbij je do miski, zmiksuj. Dodaj mleko oraz przestudzony tłuszcz, ponownie zmiksuj. Do drugiej miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, cukier puder, mielone migdały, sól, wymieszaj. Suche dodaj do mokrych. Krótko zmiksuj tak, aby się tylko połączyły.
Foremki na muffiny wyłóż papilotkami. Napełnij je ciastem do 3 wysokości. Wciśnij agrest, wierzch posyp słupkami migdałowymi. Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 160°C przez 25-30 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudź w uchylonym piekarniku. Jeśli wolisz bardziej wyrazisty i kwaskowy smak owoców, dodaj do muffinek zielony a nie czerwony agrest.
50 minut. Sztuka: 220 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie