Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jeśli do tej pory agrest kojarzył się wam tylko z kompotem - pora to zmienić! zdziwicie się jaki pyszny jest w wersji deserowej, w połączeniu z czekoladą i śmietaną :)
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 361
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 90
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 19
Polecam.
Odsłon: 409
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 361
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 90
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 19
Polecam.
Odsłon: 409
Składniki
masło utrzeć z cukrem - najwygodniej zrobić to mikserem, dodać całe jajko, i mąki z proszkiem, zmiksować na gładko. Ciasto będzie bardzo gęste, ale nie twarde. Zawinąć go w folie i dać na 1h do lodówki. schłodzone wyłożyć na blaszkę do tarty u mnie 30 cm średnicy. piec 15 minut w temp 180 stopni
agrest oczyścić z szypułek i ogonków, wrzucić do rondelka, podlać 2 łyżkami wody, zasypać cukrem i trzymać na ogniu około 15 minut. odcisnąć sok. Do ciepłych owoców włożyć czekoladę (wg upodobania - u mnie mleczna :) ) Banana pokroić niezbyt drobno, wymieszać wszystko razem. ostudzić
śmietankę ubić, dodać śmietanfix. Drugą czekoladę rozpuścić, można dolać trochę soku z agrestu żeby była trochę rzadsza ( 3 łyżki).
Na ostudzone ciasto, wyłożyć masę agrestową, na to śmietanę i rozpuszczoną czekoladę.
Całość schłodzić, po 30 minutach jest już pyszne :D