Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z chałwą - wyjątkowy grecki przysmak.
Polecam.
Odsłon: 506
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 430
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 286
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 40
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 756
Polecam.
Odsłon: 506
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 430
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 286
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 40
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 756
Składniki
Podgrzej w garnku śmietanę, masło i miód. Wymieszaj.
Pokrusz herbatniki. Zmiel orzechy. Pokrusz chałwę. Wymieszaj w misce : herbatniki, chałwę, orzechy, kakao, cynamon.
Połącz mokre i suche składniki, dodaj rum. Wymieszaj do całkowitego połączenia ( masa powinna być zwarta).
Uformuj 2 wałeczki o średnicy ok. 7 cm, zawiń w folię i wstaw do lodówki na około 3 godziny.
Rozpuść w kąpieli wodnej czekoladę i olej.
Wyjmij ciasto z lodówki i potnij na plastry 2-centymetrowe. Każdy zanurz w czekoladzie. Wyjmuj widelcem na talerz. Możesz zrobić wzorek. Talerz wstaw ponownie do lodówki, aby czekolada stężała.