1. przygotowujemy ciasto: białka ubić z cukrem na sztywno, dodajemy żółtka, olej, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy,
2. ciasto dzielimy na 3 części, do jednej dodajemy kokos, do drugiej kakao, do trzeciej mak lub zmielone orzechy,
3. na przygotowaną blaszkę wykładamy na przemian po 1 łyżce z każdego ciasta, pieczmy ok 30 min w 180 st,
4. krem przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu,
5. wystudzony biszkopt przekrawamy na dwie części, jeden placek smarujemy dżemem, na to rozkładamy 3/4 kremu, przykrywamy drugim plackiem, smarujemy resztą kremu,
6. przygotować galaretkę, wystudzić, pokroić w kostkę, rozłożyć na wierzchu ciasta, schłodzić,
jeśli ktoś lubi wilgotne ciasta może placki przed nałożeniem kremu nasączyć
smacznego
Komentarze do przepisu (2)