3 BIT

3 BIT
> > 6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: mariusz28
CIASTO JEST PYSZNE POLECAM

Składniki

  • 6-7 paczek herbatników
  • 1 masa krówka (karmel)
  • 2 szkl. mleka
  • 1 budyń waniliowy
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 1 margaryna Kasia
  • 2 śmietan-fixy
  • czekolada do dekoracji
  • 500ml śmietany 30%

Przygotowanie

  1. Zagotować 1 1/2 szkl. mleka z cukrem,resztę mleka rozrobić z budyniem i wylać na gotujące mleko zdjąć z ognia wsypać suchą galaretkę i dobrze wymieszać i wystudzić .Kasie utrzeć na puch dodać porcjami zimny budyń.

  2. Śmietanę ubić z śmietan-fixem.Można dodać 2 łyżki c.pudru jak ktoś lubi słodkie. Czekoladę zetrzeć na tartce na małych oczkach.

  3. Wykonanie ciasta: Herbatniki-Masa budyniowa-Herbatniki-Krówka-Herbatniki-Śmietana

Komentarze do przepisu (17)

mariusz28 18 maja 2011
śmietanę 30% - 500ml
napisałam w przepisie nie wiem czemu nie dodało :)
mariusz28 18 maja 2011
500ml śmietany 30%
mariusz28 18 maja 2011
już dodałam do przepisu :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 6-7 paczek herbatników
  • 1 masa krówka (karmel)
  • 2 szkl. mleka
  • 1 budyń waniliowy
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 1 margaryna Kasia
  • 2 śmietan-fixy
  • czekolada do dekoracji
  • 500ml śmietany 30%
Składniki