3-Bit

3-Bit
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Bardzo słodkie, ale przepyszne...

Składniki

  • 6 paczek dużych herbatników
  • 2 śmietan-fixy
  • 500 ml śmietany 30%
  • puszka masy kajmakowej
  • 2 łyżka cukru pudru
  • 250g masła w temperaturze pokojowej
  • 1/2 litra mleka
  • 2 budynie waniliowe
  • 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady

Przygotowanie

  1. Budyń ugotować w pół litra mleka. Ostudzić. Zimny budyń zmiksować z masłem i 1 łyżką cukru pudru.
    Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć herbatniki. Na herbatniki wyłożyć masę budyniową i wyrównać. Ponownie ułożyć herbatniki a na nich rozsmarować masę kajmakową. Na kajmak ułożyć herbatniki. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixami i wyłożyć na herbatniki. Na górę zetrzeć na tarce czekoladę.

  2. Warstwy od spodu:

    herbatniki-masa budyniowa-herbatniki-masa kajmakowa-herbatniki-ubita śmietana-starta czekolada

Komentarze do przepisu (3)

Futka 12 kwietnia 2015
Ciasto idealne! Niebo dla podniebienia :)
anna-martyka-3 13 kwietnia 2015
Dziękuję <3
Vegeta5181 30 listopada 2016
A do czego dodać masło?
Składniki
  • 6 paczek dużych herbatników
  • 2 śmietan-fixy
  • 500 ml śmietany 30%
  • puszka masy kajmakowej
  • 2 łyżka cukru pudru
  • 250g masła w temperaturze pokojowej
  • 1/2 litra mleka
  • 2 budynie waniliowe
  • 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
Składniki