Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żurek z królikiem w ziołach"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Tuszkę królika zalej 2 litrami wody. Dodaj obrane warzywa, grzyby (wcześniej możesz je namoczyć) i przyprawy. Gotuj 45 min. Przecedź. Dodaj pokrojoną kiełbasę i boczek, gotuj 10 min. Śmietanę rozrób z łyżką zupy. Dodaj do reszty zupy, wlej zakwas, dodaj posiekany czosnek, przyprawę do żurku, majeranek i chrzan. Wymieszaj, zagotuj. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj do żurku, wymieszaj. Przypraw.Źródło: Chwila dla Ciebie