Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żurek z jajkiem i kiełbasą"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9175
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 216
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 486
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9175
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 216
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 486
Składniki
Kiełbasę wrzuć do wrzątku, dodaj ząbek czosnku, liść laurowy, obraną włoszczyznę i cebulkę. Dopraw solą oraz pieprzem i gotuj ok. 20 minut.
Odcedź wywar i włóż do niego pokrojone w paski pieczarki. Dolej zakwas wymieszany ze śmietaną i gotuj kolejne 10 minut.
Rozlej zupę do miseczek. Umieść w nich kawałki kiełbasy i ugotowanego jajka.
Maria Koper z KoronowaŹródło: Super TV