Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Żurek z jajkiem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Składniki
Warzywa oczyścić. Cebulę i czosnek posiekać, zalać w garnku 6 szklankami wody. Dodać włoszczyznę w całości, liść laurowy, ziarna pieprzu i ziela angielskiego. Gotować na małym ogniu 1 godz.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, pokroić w ćwiartki. Kiełbasę pokroić w plasterki, podsmażyć na oleju.
Zupę przecedzić, wlać zakwas, zagotować. Śmietanę rozrobić z mąką, wlać do zupy. Zagotować. Doprawić do smaku solą i majerankiem, podawać z kiełbasą i jajkami.Źródło: Twoje Imperium