Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żurek Wielkanocny mojej Babci.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 236
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 364
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 368
Polecam.
Odsłon: 794
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 236
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 364
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 368
Polecam.
Odsłon: 794
Składniki
Wykonanie: Ugotować wywar z cebuli, listka laurowego, ziela angielskiego, pieprzu i czosnku.- następnie przecedzić. Zsiadłe mleko dokładnie rozbełtać z mąką na jednolitą zawiesinę z częścią gorącego wywaru. Dodać do reszty wywaru i mieszając zagotować. Kiełbasę zalać niewielką ilością wody i gotować przez 25 minut. Po czym gorący wywar z kiełbasy dodać do wywaru wcześniej przygotowanego. Chwilę podgotować, podprawić śmietaną (lecz nie zagotować), posypać posiekanym szczypiorkiem i podawać z ugotowaną białą kiełbasą.