Zupa z indyka, pieczarek i warzyw.

Zupa z indyka, pieczarek i warzyw.
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Danie jednogarnkowe.

Składniki

  • 0,5kg pieczarek,
  • 1/2 opakowania mrożonych dowolnych warzyw,
  • 3 - 4 ziemniaki,
  • 400g mięsa gulaszowego z indyka,
  • 1 cebula,
  • 1 łyżka masła klarowanego,
  • 0,5 litra wody
  • sól, pieprz.

Przygotowanie

  1. Pieczarki pokroić w talarki, dodać pokrojoną cebulę i łyżkę masła.
    Podsmażyć.
    Wlać około 1/2 litra wody, włożyć mięso. Gotować 30 minut.
    Następnie dodać pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i mrożone warzywa.
    Wszystko gotować jeszcze około 30 minut.
    Doprawić do smaku solą i pieprzem

  2. Można dodać odrobinę jogurtu naturalnego lub śmietany.

Składniki
  • 0,5kg pieczarek,
  • 1/2 opakowania mrożonych dowolnych warzyw,
  • 3 - 4 ziemniaki,
  • 400g mięsa gulaszowego z indyka,
  • 1 cebula,
  • 1 łyżka masła klarowanego,
  • 0,5 litra wody
  • sól, pieprz.
Składniki