Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna domowa zupa pomidorowa przywołuje najpiękniejsze wspomnienia z dzieciństwa. Szybko się ją przygotowuje a jeszcze szybciej znika ze stołu.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 200
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 200
Składniki
Z mięsa i warzyw ugotować wywar. Po 20 minutach włoszczyznę można wyjąć z mięso gotować jeszcze z godzinę. Ugotowany przecedzić, oddzielić mięso od kości. Koncentrat rozmieszać z odrobiną wywaru. Resztę wywaru zagotować, dodać koncentrat i bazylię. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Podawać z ryżem lub makaronem. Na talerz można wyłożyć ugotowane mięso i warzywa. Wywar najlepiej zrobić dzień wcześniej, wtedy ugotowanie samej zupy zajmie nam kilkanaście minut.