Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: ciacho50
Tradycyjna pomidorowa, wcale nie musi być nudna.

Składniki

  • 2 litry bulionu z warzyw
  • puszka pomidorów w kawałkach
  • 3 marchewki
  • 3 małe cebulki
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/2 szklanki ryżu
  • 2 łyżki przyprawy rosołowej
  • pestki dyni ilość w/g uznania
  • sól, pieprz czarny świeżo mielony

Przygotowanie


  1. Na bulionie gotujemy pokrojoną marchew i cebulkę. Kiedy już warzywa zmiękną wsypać ryż i zgniecione ząbki czosnku. Następnie zmiksowane pomidorki z puszki. Można je przetrzeć przez sitko. Dodajemy przyprawę rosołową i pestki dyni.

Komentarze do przepisu (2)

ErJot 22 stycznia 2019
Apetyczna:) Ciekawy dodatek: jeszcze nie dodawałam pestek dyni.
catha 25 stycznia 2019
U nas pomidorówka to w każdym wydaniu, dzieciaki mogłyby jeść codziennie :)Ta wygląda bardzo apetycznie:)
Składniki
  • 2 litry bulionu z warzyw
  • puszka pomidorów w kawałkach
  • 3 marchewki
  • 3 małe cebulki
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/2 szklanki ryżu
  • 2 łyżki przyprawy rosołowej
  • pestki dyni ilość w/g uznania
  • sól, pieprz czarny świeżo mielony
Składniki