Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupa z kiszonych ogórków z ziemniakami i marchewką
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 298
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 298
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Składniki
Do garnka przelać bulion i zagotować. Ziemniaki i marchewkę pokroić w kostkę i wrzucić do gotującego się bulionu. Ogórki zetrzeć na tarce i podsmażyć chwilę na maśle. Dodać do gotującej się zupy. Można również dla smaku dodać 2-3 łyżki zalewy z ogórków. Gotować do momentu, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Doprawić pieprzem, majerankiem i lubczykiem. Odstawić z ognia, dodać śmietanę, wymieszać i gotowe!