Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche chude nafaszerowane mięsko dla Wszystkich Smakerowiczów.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 90
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 90
Składniki
Umyte i wysuszone mięso rozciąć prze całą jego długość ale nie do końca. Ma powstać jak najdłuższy plaster.
Rozbić tłuczkiem aby uzyskać równą powierzchnię. Przyprawić i natrzeć szynkę na której następnie układamy pocięte pieczarki, cebulę, paprykę i czosnek.
Zawijamy wszystko razem i związujemy nicią. Wstawiamy do naczynia żaroodpornego, polewamy olejem i pieczemy ok. 60 min w piekarniku o temp. 180stC. Obok mięsa można poukładać luźno pokrojony seler, marchewkę i pietruszkę. Smacznego.